SpravodajstvoWindows

Vonku je nový Windows 10 build s označením 17107. Vylepšení sa dočkal aj samotný proces aktualizácií

Počas včerajšieho dňa sa do obehu dostal nový Windows 10 build s označením 17107. Momentálne sa jedná o zrejme posledný build z vetvy Redstone 4, čiže Spring Creators Update. Už z tohto hľadiska to znamená, že sa samozrejme jedná o build určený pre používateľov zakomponovaných do Windows Insider programu vo Fast Ringu. Dokončovacia aktualizácia prináša hlavne množstvo odstránených chýb a nedostatkov, aby sa pomaly ale isto mohol Spring Creators Update dostať aj medzi bežných používateľov.

Koniec prerušovania aktualizácií kvôli uspatiu

V najnovšom builde sa ale nachádzajú aj o čosi iné zmeny, ako by používatelia čakali. Microsoft konečne čiastočne vylepšuje aktualizovanie laptopov, ktoré sa nachádzajú na nabíjačke. Zariadenia na nabíjačke sa počas hľadania aktualizácií, sťahovania a inštalovania neuspia aj keď ich používateľ v tom čase nevyužíva. Používatelia tak budú môcť konečne nechať laptop na jednom mieste a nechajú sťahovať a inštalovať aktualizácie bez akéhokoľvek zásahu. Doteraz sa mohlo hocikedy stať, že sa zariadenie jednoducho uspalo a Windows Update prerušil sťahovanie a inštalovanie aktualizácií, čo nie jedenkrát spôsobilo používateľom vrásky na čele.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

Ďalšie odstránené nedostatky v najnovšej aktualizácii

Jednou z hlavných a celkom frustrujúcich odstránených chýb, bol problém s aplikáciou Nastavenia, ktorá sa vždy vypla po zvolení Motívov. Odstránený bol taktiež problém s miznúcim názvom Nastavení, pokiaľ boli pripnuté na ponuku Štart. Aktualizácia do Nastavení vniesla aj nové piliere aplikácie Windows Defender – Account Protection a Device Security.

Windows Defenderu sa týka aj ďalšia odstránená chyba. Tá sa objavovala pri hamburgerovom tlačidle, ktoré sa prekrývalo spoločne s domovským tlačidlom. Ďalej bola odstránená chyba, ktorá v niektorých situáciách spôsobovala zobrazenie správy: „Please release the power button. We just need a few more seconds to shut down“.

Ako sme už spomínali vyššie, aktualizácia neprináša veľké novinky. Jej jedinou úlohou je doklepnúť posledné úpravy na aktualizácii Spring Creators Update tak, aby bola úplne pripravená pre bežných používateľov. Kompletný zoznam odstránených chýb, známych problémov a noviniek nájdete na stránkach Microsoftu.

Zdroj: Windows Blogs, úvodný obrázok (vlastný)

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy
Tagy
Zobraziť komentáre
Close
Close