Prehľad zmien v najnovšej aktualizácií pre operačný systém Windows 10 – build 17083

Windows 10 aktualizacia_1
Zdroj: vlastný

Microsoft nám s menším oneskorením prináša ďalšiu aktualizáciu pre operačný systém Windows 10. Najnovšia aktualizácia prichádza s novým buildom 17083, ktorý je momentálne dostupný iba pre Insiderov zahrnutých v okruhu Fast Ring a Skip Ahead. Už podľa označenia je zrejmé, že sa jedná o ďalší build z vetvy Redstone 4. Prináša veľké množstvo noviniek, zmien a opráv v systéme.

Novinky v builde 17083

  • Sets: Microsoft dnešným dňom ukončil prvé štádium testovania nového zobrazenia UWP aplikácií v oknách prehliadača. Funkcia Sets už nie je naďalej dostupná a Microsoft ďakuje všetkým, ktorí zaslali spätnú väzbu a vyjadrili svoj názor na túto novú funkciu. Funkcia Sets by mala oficiálne prísť až v klasickom vydaní aktualizácie Redstone 4.
  • Fonty písma: Presunutie fontov písma z Ovládacieho panelu do Nastavení bolo spozorované už pri minulej aktualizácií. Vtedy sa ale ešte nejednalo o oficiálne odhalenie a Microsoft nám nové Nastavenia fontov prináša až teraz. Microsoft do obchodu taktiež pridáva novú skupinu, Fonty písma. Používateľom tým chce uľahčiť vyhľadávanie najrôznejších fontov. ň
  • Zobrazenie diagnostických údajov: O tejto funkcii sme vás taktiež informovali pred pár dňami. V tom čase ale neboli nové položky v Nastaveniach aktívne a nikto ani len netušil, ako bude vyzerať rozhranie pre zobrazenie zozbieraných diagnostických údajov. V najnovšom builde boli obe tlačidlá pre zobrazenie a vymazanie dát aktivované a používatelia ku ním majú plný prístup. V obrázkoch nižšie vidíte rozhranie zobrazenia zozbieraných diagnostických údajov.
  • Časová os: Microsoft pomaly ale isto vylepšuje funkciu Časová os. V najnovšej aktualizácií sa do tejto funkcie dostáva aj možnosť vymazania niektorých aktivít/rozpracovaných súborov, ktoré už používateľ nebude potrebovať. Do Časovej osi sa taktiež dostalo aktualizovanie rozrobenej práce na cloud, vďaka čomu má používateľ prístup ku svojej rozpracovanej práci naprieč všetkými zariadeniami. Nová funkcia nahrávania na cloud môže byť zapnutá priamo cez nastavenia Časovej osi.

    Zdroj: Microsoft

  • Obdobie kľudu: V predošlej aktualizácií nám Microsoft predstavil ďalšie zámery s touto celkom zaujímavou funkciou. Keďže už obdržala a ešte obdrží množstvo vylepšení, Microsoft ju plánuje premenovať na Focus assist (ešte nie je známy slovenský ekvivalent pre túto funkciu). Focus assist taktiež môžete ovládať priamo cez otvárateľné menu (kliknutím pravým tlačidlom myši na Centrum akcií). V tejto ponuke sa najnovšie nachádzajú tlačidlá na prepínanie režimov.

    Zdroj: Microsoft

  • Windows Hello: Microsoft prináša používateľom možnosť rýchlejšieho a jednoduchého nastavenia prihlasovania pomocou Windows Hello. Používatelia, ktorí túto funkciu ešte nevyužívajú, nájdu na zamknutej obrazovke tlačidlá pre prihlásenie pomocou Windows Hello. Po stlačení tlačidla im bude ponúknutá rýchla voľba pre nastavenie bezpečnejšieho prihlasovania. Windows Hello bolo doteraz skryté hlboko v Nastaveniach a niektorí používatelia o tejto funkcii ani len netušili. 

Samozrejme, najnovší build prináša množstvo ďalších menších zmien a veľký počet opravených chýb. Toto je iba prehľad, podľa nás tých najdôležitejších zmien v operačnom systéme Windows 10. Podrobný prehľad zmien a odstránených chýb nájdete na stránkach Microsoftu.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

Zdroj: Microsoft

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy

Komentáre