Apple

Samsung nie je jediný, kto má problém s vybuchujúcimi smartfónmi. Vo videu sa môžete pozrieť ako v Las Vegas explodoval iPhone

Všetci dobre poznáme neslávny príbeh Samsung Galaxy Note 7, ktorý skončil až úplnym stiahnutím zariadenia z trhu a aj od majteľov daného modelu. No nie len Samsung je omylný. Zábery z bezpečnostnej kamery v malom obchode v Las Vegas zachytili, ako hneď veďla pracujúceho zamestnanca vybuchol iPhone a následne začal horieť. Zamestnanec zatiaľ neznámeho obchodu sa rýchlo postavil a vzdial sa od horiaceho telefónu na pár metrov. Našťastie pri incidente nedošlo k žiadnemu zraneniu.

So správami prišiel ako prvý spravodajský portál KTNV. Aj keď na videu sa zariadenie nedá kvôli zlému rozlíšeniu rozoznať, KTNV tvrdí, že sa jednalo práve o iPhone 6s. Ďalšie prípady explodujúcich iPhonov poznáme aj z minulosti, len v decembri vybuchol iPhone 6 svojmu majteľovi priamo v rukách. Takisto sa nedá premlčať problém s batériami v iPhone 8, ktoré po nafučaní ohýbali celé zariadenie.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

Bolo by však nesprávne robiť veľké závery len z pár takýchto prípadov. Aj keď by sa takéto veci určite nemali stávať, žiadne zariadenie s batériami nie je dokonale bezpečné. Predsa len, pri vážnom poškodení lítiové batérie dokážu explodovať. V prípade Samsungu to bolo napríklad značné prehrievanie, ktoré spôsobovalo výbuch batérie. Súdiac podľa toho, že sa iPhone vo videu práve nachádzal v obchode určenom na opravu mobilných zariadení, batéria mohla byť už nejakým spôsobom poškodená.

Zdroj: digitaltrends.com, úvodný obrázok: YouTube

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy
Tagy
Zobraziť komentáre
Close
Close